April 2018

Vrijdag 20 april hebben we met elkaar meegedaan aan de Koningsspelen. We zijn de ochtend begonnen met een opening op het schoolplein. We mochten Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander ontvangen. Zij hebben de koningsspelen geopend met het hijsen van de vlag, het Wilhelmus en lekker dansen op het liedje Fitlala.

Daarna zijn we verder gegaan in de klas met een gezond ontbijt. Met elkaar hebben we alles weer netjes opgeruimd en zijn we gaan spelen in de klas. Met eten en drinken hebben we cake kunnen versieren en limonade gekregen.

Als laatste van onze ochtend hebben we op het schoolplein verschillende spelletjes gedaan zoals, snoephappen, blikgooien, spijkerpoepen, schminken enz. Aan het einde van de ochtend kregen we nog een ijsje en toen was het feest alweer voorbij. Met elkaar hebben we een gezellige ochtend gehad! De foto's kunt u hieronder bekijken.

Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie en tot maandag 7 mei!

Vrijdag 13 april zijn we met elkaar naar het medisch museum in Dordrecht geweest. De ouders die hebben gereden hartelijk dank daarvoor!

We hebben daar gezien wat er allemaal in je lijf zit. Zo hebben we op een pop de longen gezien, de maag, darmen, het hart enz. De kinderen kregen ook allemaal een stethoscoop om naar hun eigen hart te kunnen luisteren. Ze hadden ook een beer met allemaal ritsjes en gaatjes erin. We mochten de beer onder narcose brengen met een spuitje en daarna opereren. De amandelen van de beer hebben we verwijderd en het hart bekeken. In de buik van de beer bleken twee baby's te zitten die de kinderen eruit mochten halen.

In het museum was een oude tandartsstoel daar mochten de kinderen om de beurt inzitten. Als je een nieuwe knie nodig hebt of een nieuwe heup hebben we gezien hoe dit er dan uitziet. de kinderen mochten ook naar de longen luisteren, ze hoorden gezonde longen en zieke longen. Aan het eind kregen ze een diploma omdat ze zo goed hun best hadden gedaan. Het was een geslaagde ochtend met elkaar!