December 2017

De maand December is bijna weer ten einde. Het is voor de kinderen altijd een hele drukke maar ook leuke maand.

We zijn begonnen met het vieren van Sinterklaas. De Sint kwam niet gewoon bij ons op bezoek maar lag te slapen in een bed in de hal. Met de school hebben we Sinterklaas wakker gemaakt. Wat waren de kinderen stil toen ze langs het bed van Sinterklaas liepen met de Sint erin. Daarna hebben we met elkaar de Sint wakker gemaakt en liedjes gezongen. Toen mochten alle kleuters nog even bij de Sint blijven. We hebben hem kunstjes laten zien en een kunstwerk gegeven dat we zelf hebben gemaakt met de hulp van juf Roukema, een mooie stoomboot met allemaal pietjes die we hadden gemaakt met onze vingers en verf. De Sint vond het gelukkig erg mooi! Daarna hebben we onze cadeaus uit mogen pakken, er zat iets om te knutselen in.

Na het Sinterklaasfeest zijn we meteen verder gegaan met het thema kerst. We hebben gelezen uit de Bijbel over Jozef en Maria en het kindje Jezus. Ook hebben we verschillende prentenboeken hierover gehoord. We hebben een mooie kerststal geknipt en geplakt, een engel gemaakt.

Maandag 11 december was het erg leuk om buiten te spelen, het sneeuwde namelijk! Hieronder staan de foto’s van onze sneeuwpret op het schoolplein.

Woensdag voor de kerstvakantie hebben we met de hele school kerstfeest gevierd. We hebben een wandeling door de wijk gemaakt langs allemaal kersttaferelen. De kinderen van de groepen 5 t/m 7 waren druk aan het knutselen en oefenen geweest, zij mochten namelijk meespelen met het kerstspel. Wij hadden liedjes geleerd die we onderweg konden zingen en mochten lekker alles bekijken wat de andere kinderen hadden gedaan. De kinderen hebben verteld dat het erg leuk was!

De vrijdag voor de kerstvakantie hebben we met elkaar er een gezellige ochtend van gemaakt. We hebben gekeken in het nieuwe lokaal van groep 2 met alle kinderen. Dit is nog niet af maar er waren mannen druk aan het werk om muren te slopen. Aan het einde van de ochtend hebben we met elkaar chocomel gedronken en een kerstkransje gegeten. Met elkaar hebben we afscheid genomen van groep 2, zij hebben nog een klein cadeautje gekregen van de juffen. Ook hebben de kinderen van groep 1 afscheid genomen van juf Roukema, ze komt niet meer terug in onze klas. Natuurlijk zien we de juf nog wel op school want ze gaat mee met groep 2.

Na de vakantie hebben we de eerste week geen thema. We gaan dan al een klein beetje voorbereiden voor het nieuwe thema namelijk het thema kunst dat we de tweede week na de vakantie gaan starten.

Maar nu is het eerst tijd om met familie en geliefden de feestdagen te gaan vieren. En natuurlijk heerlijk uit te rusten in de vakantie! Vanaf deze plek wens ik u allen hele fijne feestdagen en hoop u/jullie weer te zien in het nieuwe jaar!

Juf Desiree van der Rhee

Een kind is ons geboren.

Een zoon is ons gegeven.

De heerschappij rust op zijn schouders

Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader en vredevorst.

Jesaja 9: 5