februari

Wat een mooi thema hebben we deze maand afgerond: kunst, met als grote klapper de tentoonstelling TUSSEN KUNST & KIDS. Al onze kunstwerken waren mooi gepresenteerd en de tentoonstelling is druk bezocht. Speciaal voor de werkende papa’s en mama’s, die kinderen naar de BSO brengen, waren de deuren van de groep open vanaf 7;00 uur, iedereen stond te popelen om de kunst te showen en te bewonderen.  We zijn niet alleen creatief geweest met verf, klei en steen, maar na het voorlezen van het prentenboek Doos van Min Flyte bedachten we allerlei leuke activiteiten met dozen.  De juf heeft bij de supermarkt de auto volgeladen en wij zorgden voor de verwerking. Kijk maar eens op de foto’s: treintje spelen, torens bouwen, pakketjes bezorgen (!), een doos op je hoofd en je bent een ridder of… “rodelen” van de glijbaan met de doos als slee! Het was één groot feest.

In de gymzaal kregen we de opdracht om met behulp van twee vellen papier naar de overkant te komen zonder op de grond te staan. Dat was wel even puzzelen (creatief denken). Tot slot kregen we de opdracht om in een groepje met twee matten hetzelfde te doen. Dan moet je heel goed samenwerken, maar dat kunnen we wel!

Bouwwerken als het Atomium in Brussel hebben ons geïnspireerd om o.a. met cocktailprikkers en klei zelf iets te bouwen. Ook hebben we ons stilleven van fruit voorzien van een kleurtje en hebben we in navolging van grote kunstschilders als van Gogh, Vermeer, Monet, Picasso enz. een kunstwerk van een  van hen nageschilderd. Dat was écht een hele kunst!

Tijdens het thema Kunst hebben we ook gekeken naar een stukje musical. Kinderen werden daar geschminkt en dat mochten wij ook doen  de laatste dag voor de vakantie.

Nu gaan we genieten van een weekje vrij. Over twee weken start ons nieuwe thema: gezondheid.

rodelen van de glijbaan
pakketjes bezorgen