Januari

Alle kinderen en juffen zijn weer lekker uitgerust van de kerstvakantie.

Met elkaar zijn we gelijk goed van start gegaan met ons nieuwe thema: Bouwen. Wat hebben we hier al veel over geleerd en gemaakt.

We hebben onszelf getekend als bouwvakker en daar een muurtje bij gemetseld van verf. We hebben een mooi bouwwerk van wc-rollen gemaakt. Ook hebben we elkaar zonder te kijken nagebouwd. Dat was best lastig, want je moest heel goed naar de ander luisteren.

De kinderen hebben ook nog een mooie huizenkrant gemaakt. Dit hebben we in tweetallen gedaan. Er stonden hééééle dure huizen te koop.

De kinderen zijn nu bezig om te leren hoe ze een bouwtekening moeten maken. We leren wat een vooraanzicht, zijaanzicht is. Daarna hebben ze de bouwtekening nodig om er van de lego een mooi gebouw van te maken.

Ook in de huishoek kunnen ze echte muurtjes bouwen zoals echte bouwvakkers. Met de blokken en graafmachines leggen de kinderen wegen aan. We kunnen heerlijk spelen. We werken tot aan de voorjaarsvakantie aan het thema bouwen, want we zijn nog lang niet uitgespeeld.

Huizenkrant maken
Echte bouwvakkers
'Ik bouw je na'
muurtje metselen