Januari 2018

Deze maand zijn we gestart met het thema kunst. Alles wat we in de klas doen staat dan ook in het teken van kunst. De kinderen hebben tot nu toe al veel mooie dingen gemaakt. We zijn aan de slag gegaan met zand, hiermee hebben we een zeflportret gemaakt en later hebben we daar een lijst omheen geplakt. Op het deksel van een schoenendoos hebben we een Mondriaan gemaakt. De kinderen hebben geleerd dat een Mondriaan alleen maar 3 kleuren heeft en rechte lijnen. De kleuren zijn we ook mee bezig geweest, we hebben geleerd hoe je met drie kleuren veel verschillende kleuren kunt maken door te mengen. Ook hebben we de cirkels van Kandinsky geschilderd.

Naast het knutselen hebben we ook gekeken wat er allemaal bij het thema kunst hoort, schilderen, beelden maken, dansen, muziek. Dit kunnen allemaal vormen van kunst zijn. Met elkaar hebben we een mooie thematafel gemaakt met voorwerpen erop die bij het thema horen, vervolgens hebben we daar samen ook woordkaartjes bij gemaakt.

De cijfers 0,1 en 2 hebben we tot nu toe geleerd. De letters l, m en k zijn voorbij gekomen. De letter k daar werken we nog een week over voordat we weer verder gaan met een nieuwe letter.

We hebben ook veel bezoek gehad in de klas. Er is iemand van de bibliotheek geweest. Ze heeft voorgelezen uit een mooi boek en daarna hebben we foto's van elkaar gemaakt. Er is ook een kunstenaar op bezoek geweest, Linette Trapman. Ze had een schilderij meegenomen om te laten zien. Ze heeft verteld over haar werk en wij hebben vragen kunnen stellen. Wij wilde graag weten hoe ze nu precies een schilderij maakt, dit heeft ze ons helemaal uitgelegd. Erg leuk om iemand in de klas te hebben.

Naast het bezoek wat wij hebben mogen ontvangen zijn we zelf ook op bezoek geweest, namelijk naar de Hooizolder. We hebben hier een middag veel plezier gehad met het thema bouwen. We hebben geleerd hoe je stevig kunt bouwen met steentjes. Ook hebben we met speelmais zelf mooie dingen kunnen maken.

Het thema kunst loopt nog even door. Als aflsuiting hebben we op donderdagochtend 15 februari een tentoonstelling in de klas van 8.30 - 9.00. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken naar al het moois wat we hebben gemaakt.

Bibliotheek bezoek
Hooizolder