JANUARI 2018

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij, wat is dat snel gegaan.

De afgelopen maand is er ontzettend hard gewerkt, alle toetsen van Cito zijn weer afgenomen; begrijpend lezen, spelling, rekenen en technisch lezen.

Tussen alle toetsen door zijn we ook begonnen aan ons nieuwe thema van alles in 1; kunst. We hebben het al over verschillende kunstenaars gehad, zoals Gaudi, M.C. Escher en Andy Warhol. Met deze kunstenaars zijn we aan de slag gegaan, zo zijn we bezig met mozaïek, maken we een eigen portret à la Andy Warhol en tekenen we net als Escher. We zijn benieuwd naar de eindresultaten!

We hebben ook weer met de techniektorens gewerkt, er is een knikkerbaan gebouwd, er zijn huizen gebouwd, er is een experiment met spiegels uitgevoerd en ook is er een proefje met water gedaan. En wat hebben ze ontzettend goed samengewerkt, echt super!

Op 31 januari was de Open Dag van de Anne de Vriesschool. Daarvoor mochten een aantal kinderen koken, in dit geval bakken. De kinderen hebben Chinese Gelukskoekjes gebakken, de kinderen mochten zelf een wens opschrijven en deze in het koekje stoppen. We hebben er met elkaar heerlijk van gesmuld.

En zo is de maand januari weer voorbij gegaan, op naar een nieuwe maand!