MAART 2018

Wat hebben we de afgelopen maand een hoop extra dingen gedaan. Zo hebben we met de groepen 7 en 8 meegedaan met een project van Amref Flying Doctors, wandelen voor water. De kinderen hebben met 6 liter water op hun rug, 6 km gewandeld. Dit hebben we gedaan om geld op te halen voor de mensen in Ethiopië. Zij moeten elke dag heel ver lopen voor schoon water, het is voor hen niet vanzelfsprekend. De kinderen hebben mensen gezocht om zich te laten sponsoren, en dat is uiteindelijk heel goed gelukt. Met de groepen 7 en 8 van onze school hebben we ruim €2700,- opgehaald, echt super!!!

Op maandag 12 maart hebben we in de klas een bezoek gehad van de bibliotheek. De kinderen gaan in de komende weken lekker lezen in de boeken de de medewerkster van de bibliotheek heeft meegebracht. En uiteindelijk gaan een aantal kinderen een kort filmpje maken over het boek dat zij hebben gelezen, eigenlijk een boekbespreking in het kort op film!

Dinsdag 27 maart zijn we met onze klas naar het Maritiem Museum geweest. We hebben daar een les gevolgd over de Gouden Eeuw. Op dit moment werken we in de klas namelijk over de Gouden Eeuw. Dus het was super dat we hier een les over konden volgen in het Maritiem Museum. Wat hebben we een hoop geleerd en ontdekt over Nederland in de Gouden Eeuw.

Presentatie "Wandelen voor water"
Presentatie van de bibliotheek
Wat is er zo leuk aan mijn boek?
Apenkooien in je pyjama/onesie als maandbeloning!
Wandelen voor water, daar gaan ze, kanjers!
Bezoek aan het Maritiem Museum over de Gouden Eeuw
Leuk, die kragen!