MEI 2018

We hebben tussen alle vrije dagen door lekker gewerkt de afgelopen maand. We hebben de afgelopen weken niet aan een thema gewerkt, maar zijn wat dieper in gegaan op onder andere de grammatica en spelling. Denk aan voegwoorden, interpunctie, voltooid deelwoord enzovoort. 

De afgelopen maand zijn we op schoolreis geweest naar de Beekse Bergen. We mochten genieten van heerlijk weer en van elkaar. Wat was het een ontzettend gezellige dag! En wat hebben we een hoop dieren gezien; van giraffe tot krokodil en van zeehonden tot apen. Ook hebben we struisvogels gezien en hebben we geleerd hoe je een mannetje en een vrouwtje kunt herkennen. 

Verder zijn we heerlijk sportief bezig geweest, 30 mei hadden we namelijk de sportdag. Het thema van de sportdag was; atletiek. De kinderen hebben zich onder andere bezig gehouden met; kogelstoten, discus werpen, sprinten, duurloop en ga zo maar door. En Jochem heeft zelfs de eerste prijs gewonnen met de duurloop van alle jongens uit groep 7 van de Anne de Vriesschool, de PWA en de Oranje Nassau. Wij zijn trots op hem en natuurlijk ook op de rest van onze sportievelingen!

We gaan nu weer starten met een thema; mensen. Dit thema gaat over de bouw en de werking van het menselijk lichaam, gezondheid en ziekte, verschillen tussen mensen en nog heel veel meer. 

Schoolreis naar de Beekse Bergen
Kamelenhaar!
De Sportdag
Hordelopen.
Bal werpen
Estafette