NOVEMBER 2017

De maand november begon goed. Zo zijn we met een maandbeloning voor taakspel begonnen. Onze maandbeloning was: tafelfriet! En gezellig dat het was! De kinderen aten de friet zo van de tafel af. En dat is toch best een stuk leuker, dan friet eten van een bord. 

En op diezelfde dag kreeg bijne de hele klas zijn of haar type-dyploma. Vorig schooljaar zijn de kinderen aan een typecursus gestart, en die heeft dus bijna iedereen gehaald, wat een kanjers!! Nog een enkeling moet de typecursus nog afmaken, zet hem nog even op jongens!

Tijdens de alles in 1 lessen werken we aan het thema "vervoer en verkeer". De kinderen gaan elke week zelf op onderzoek uit. Zo leren de kinderen hoe een fietsbel in elkaar zit, of hun eigen fiets goedgekeurd zou worden bij een echte fietskeuring, leren ze de verkeersborden kennen en leren ze verschillende vliegtuigjes vouwen. 

Op woensdag 15 november hadden we "techniektorens". De kinderen hebben met spiegels gewerkt, een zo hoog mogelijke toren gebouwen, mini huizen metselen en aan de slag met stroom. De kinderen zijn er weer een stuk technischer van geworden!

Lekker smullen!
Mmmm, tafelfriet!!
Het welverdiende type-diploma! Kanjers!!!
De fietskeuring
En ze zijn streng hoor!
De fietsbellen worden nauwkeurig bekeken.
Vliegtuigjes vouwen, is nog best lastig.
Werken met stroom.
Spiegeltje, spiegeltje...
Verschillende technieken uitproberen voor de toren
En de toren staat!
Het huis in wording.
Volop concentratie!
Hm , zo'n huis metselen is toch best lastig.
En bij deze twee kanjers ging het super!