November 2017

De maand waren we goed begonnen, we hebben op woensdag 8 november lekker ontbeten met elkaar op school. Het was tijd voor het nationaal schoolontbijt hierbij benadrukken we het belang van een gezond ontbijt. Foto's hiervan kunt u hieronder vinden.

Halverwege november zijn we overgestapt op het thema Sinterklaas, voor de kinderen altijd een hele leuk maar ook drukke tijd van het jaar. Alle lessen zowel in de kring als knutselen tijdens het spelen en werken draaien om Sinterklaas. Zo hebben we een stoomboot geplakt van mozaiek plakkertjes, een mooi huisje gemaakt van een melkpak, van een satestokje en chenilledraad een pietje of sintje gemaakt, met blokjes bijv. een pietenhuis gemaakt en kruidnoten gebakken met elkaar.

Onze schoen hebben we ook al kunnen zetten in de klas, de pieten hadden er gelukkig iets lekkers in gedaan. Er zat een bekertje met kruidnootjes en een mandarijn in. Ze hadden niet alleen onze schoenen gevuld maar ook gespeeld in de klas. Helaas konden ze nog niet zo goed opruimen dus dat hebben wij maar gedaan. We hebben ook een filmpje gekeken van zwarte piet die heeft ons de kamer van Sinterklaas laten zien. Bij onze schoenen lag nog een brief waarin Sinterklaas ons vertelde dat hij bij ons slaapt op 4 december.

De letters die we dit thema hebben geleerd waren de letters p van piet, s van sint en aa van paard. De cijfers die we dit thema hebben geleerd zijn de cijfers 6, 16 en 7.

Woensdag 6 december praten we met de kinderen na over Sinterklaas en op donderdag 7 december gaan we verder met het thema kerst.