Oktober 2017

Het thema herfst zit er alweer bijna op. We hebben hier hele mooie werkjes bij gemaakt. Zo hebben we een mooie herfsboom geschilderd en daar blaadjes bij getamponeerd. Er zijn ouders en oma‘s die ons helpen geholpen met het borduren van de egel, heel erg bedankt daarvoor! De kinderen hebben met herfstmaterailen ook zelf iets kunnen knutselen, er zijn paddenstoelen en egels langs gekomen. De tak die de kinderen mee moesten nemen daar gaan ze blaadjes aan hangen. Deze blaadjes zijn gemaakt van filterzakjes en ecoline. Het blikje wat de kinderen mee moesten nemen daar komt de tak in te staan en die versieren we mooi.

In de klas zijn we veel bezig geweest met wegen. De kinderen zijn allemaal mee geweest met juf Thea en hebben herfstmaterialen kunnen wegen. Ook zijn we veel bezig geweest met hakken en plakken bijv. z-o-n zon. Maar ook vragen aan groep 2 om het moeilijker te maken. Wat nu als ik de z weghaal wat staat er dan o-n. Voor groep 1 zijn we bezig geweest met de letters vooraan een woord. Bijv. Welke letter hoor je vooraan bij het woord zon, de z. Voor wie dit kan zijn we ook verder gegaan met de letter achteraan of in het midden.

Uit de Bijbel zijn we aan het lezen over Jacob die naar zijn oom Laban is gevlucht en daar werkt. Als we klaar zijn met Jacob dan gaan we verder met de verhalen van Ruth.

De letters die we dit thema hebben geleerd zijn de e van herfst en de h van herfst. De cijfers die we hebben geleerd zijn de 3, 13, 4 en 14.

Na het thema herfst hebben we twee weken even geen thema. Daarna gaan we verder met het thema Sinterklaas.