OKTOBER 2017

Het is alweer 31 oktober, de maand is voorbij gevlogen. En wat is er veel gebeurd de afgelopen maand.

Zo hadden we de opening van de kinderboekenweek, met als thema "Bibbers in je buik". Waar ben jij bang voor? Wat vind je spannend? En wat fijn is om te weten, is dat God er altijd voor ons is. Dus als we bang zijn, mogen we aan God denken en zorgt Hij ervoor dat we niet meer bang hoeven te zijn. Tijdens de opening heeft onze groep, samen met groep 7B, een dans gedaan, en wat deden ze dat super zeg!!

Vlak voor de herfstvakantie zijn we met elkaar naar de Hooizolder geweest. We hebben een hier les gekregen over paddenstoelen. Wat zijn paddenstoelen, kun je alle paddenstoelen eten, wat doen paddenstoelen? Op deze vragen hebben we allemaal antwoord gekregen, en vervolgens zijn we er zelf ook nog mee aan de slag gegaan. Zo zijn er eetbare paddenstoelen gemaakt, hebben we gezocht naar paddenstoelen, hebben we met inkt paddenstoelen getekend en hebben we ook paddenstoelen en schimmels onder de microscoop gelegd. Het was een super leerzame en leuke ochtend!

Op 30 oktober hebben we bezoek gehad van Halt. Halt kwam ons voorlichting geven over groepsdruk. Wat is groepsdruk en hoe ga je hier mee om? De kinderen hebben een kort testje gemaakt om erachter te komen hoe gevoelig ze zelf zijn voor groepsdruk. Wat ook leuk was om te leren, was dat je ook positieve groepsdruk hebt. Dan zorgt de groepsdruk juist voor een positief eindresultaat.

Al met al was oktober een volle, leuke en leerzame maand! Op naar de volgende maand!!

De opening van de Kinderboekenweek.
Juf van Iperen leest een spannend stukje voor..
De Hooizolder!
Presentatie over paddenstoelen.
Toneelstuk over de inktzwam.
En dan zelf aan de slag!
Buiten op zoek naar echte paddenstoelen!
Zelf paddenstoelen maken...
Lekker hoor.
Voorlichting over groepsdruk van Halt.
De test! Hoe groepsdruk-gevoelig ben jij?